Csirkemájas rakott spagetti

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirkemájas rakott spagetti

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 60 dkg spagetti
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagydoboz tejföl
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • ételízesítő
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:
A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkarikázzuk. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük borssal, majoránnával, ételízesítővel és 6-8 percig pirítjuk. Egy tepsit kivajazunk, beletesszük a spagetti felét. Ráterítjük a májas ragut, rászórjuk a paprika és paradicsom karikákat majd betakarjuk a spagetti másik felével. Megkenjük tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Készíthetjük maradék pirított csirkemájból is. Jó étvágyat kívánok hozzá!