Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás sztrapacska recept

Sonkás sztrapacska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 15 dkg prágai sonka vagy füstölt tarja kis kockára vágva
    • 1 fej hagyma kockára vágva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj
    • liszt
    • bors

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojással és liszttel, amennyit felvesz kikeverjük. Nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal.

    Forró, sós vízbe szaggatjuk, főzzük. A felaprított vöröshagymát három evőkanál olajon megpirítjuk. A sonkát is pirítjuk. A leszűrt sztrapacskához hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkát is, majd tálaljuk

    Tipp:

    Most egyszerűbben készítettem, de turbózhatjuk úgy is, hogy egy jénai tálba öntjük a sztrapacskát és vékonyan tejföllel megkenjük és sajttal bőségesen megszórjuk. Sütőben a sajtot ráolvasztjuk. A család nagy kedvence. :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá