Sonkás sztrapacska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg prágai sonka vagy füstölt tarja kis kockára vágva
  • 1 fej hagyma kockára vágva
  • 1 tojás
  • olaj
  • liszt
  • bors

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojással és liszttel, amennyit felvesz kikeverjük. Nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal.

Forró, sós vízbe szaggatjuk, főzzük. A felaprított vöröshagymát három evőkanál olajon megpirítjuk. A sonkát is pirítjuk. A leszűrt sztrapacskához hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkát is, majd tálaljuk

Tipp:

Most egyszerűbben készítettem, de turbózhatjuk úgy is, hogy egy jénai tálba öntjük a sztrapacskát és vékonyan tejföllel megkenjük és sajttal bőségesen megszórjuk. Sütőben a sajtot ráolvasztjuk. A család nagy kedvence. :-)