Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-ruccolás pizza recept

Sonkás-ruccolás pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál olaj
    • 1 kg finomliszt
    • 1 kocka élesztő (5 dkg)
    • 1 pohár meleg tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveges paradicsomlé
    • 1-2 kiskanál cukor
    • 2 fej lilahagyma
    • 2-3 paradicsom
    • 30-40 dkg sajt
    • 500 gramm sonka
    • meleg víz annyi,hogy formálható cipó legyen kb 1 pohár
    • ruccola ízlés szerint
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    Az élesztőt, cukrot és a meleg tejet összekeverem kelesztem 5 percet, majd hozzáadom a lisztet, tojást, sót, étolajat, meleg vizet. Jól összegyúrom és kb 30 percet kelesztem. Kinyújtom tepsibe teszem.

    Rákenem a paradicsomszószt, rászórom a reszelt sonkát, amit sajtreszelőn reszelek le, általában ezért veszek tömbbe sonkát, így könnyen reszelhető.

    Rárakom a lilahagymát és a paradicsomszeleteket. Megszórom a tetejét sajttal, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 percet sütöm. Amikor már majdnem készen van, akkor rakom rá a ruccolát és még egy picit sütöm vele. Ez az adag 2 nagy tepsire elegendő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá