Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló recept

Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek joghurt
    • 2 ek kacsa vagy libazsír
    • 2 db kisebb burgonya
    • 2 tk só
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kk kristálycukor

    A kenéshez:

    • 4 dl tejföl
    • 8 gerezd fokhagyma

    A feltéthez:

    • 15 dkg bacon
    • 10 dk paraszt sonka
    • 20 dkg gépsonka
    • 1 db piros kaliforniai paprika
    • 1 doboz konzerv morzsolt kukorica
    • 3 db paprika
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 1 szál póréhagyma
    • 25 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

    A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük. Egy nagyobb tepsit /30x40cm/kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

    Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá