Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek kacsa vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk kristálycukor

A kenéshez:

  • 4 dl tejföl
  • 8 gerezd fokhagyma

A feltéthez:

  • 15 dkg bacon
  • 10 dk paraszt sonka
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 doboz konzerv morzsolt kukorica
  • 3 db paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

A bacont, paprikákat, póréhagymát apró kockákra aprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük. Egy nagyobb tepsit /30x40cm/kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, csíkokra vágott sonka, kaliforniai paprika, póréhagyma, kukorica, sárga paprika, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!