Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás olivabogyós pizza recept

Sonkás olivabogyós pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 g élesztő
    • fél kg finomliszt
    • 1 pohár meleg tej
    • 1 evőkanál cukor
    • ízlés szerint só
    • 1 pohár meleg víz
    • 1 evőkanál étolaj
    • 100 g mozarella golyó
    • 20 dkg sonka
    • 15 dkg trappista sajt
    • ízlés szerint olivabogyó
    • ízlés szerint madársaláta
    • ízlés szerint paradicsomszósz

    Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a meleg tejjel összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót és végén a meleg vizet, kb. 1 pohárnyit, de lehet látni, ahogy gyúrom össze, hogy mennyit vesz fel, ne legyen ragacsos, könnyen cipóvá formálható legyen. Majd a végén hozzáadom az étolajat és kelesztőtálba kb. negyedórát kelesztem.

    Kinyújtom egy nagy tepsi nagyságúra és megkenem a paradicsomszósszal, ez bármilyen lehet üveges, dobozos, ízesített, natúr. A sonkát lereszelem sajtreszelőn és rászórom. Megszórom madársalátával és a reszelt trappista sajttal.

    Végül a tetejére rárakom a mozzarella golyókat és az olivabogyókat. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10-15 percet sütöm, amikor már a szélén látom, hogy megpirult kész. Nem szabad sokáig sütni ki ne száradjon. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá