Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-gombás sült tészta recept

Sonkás-gombás sült tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag masni tészta (farfalle)
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg apró gomba negyedelve
    • 1 csomag újhagyma karikázva
    • 5 dkg liszt
    • 500 ml tej
    • bors
    • 15 dkg füstölt sonka, vagy tarja
    • 15 dkg sajt reszelve.

    Elkészítése:

    Főzzük ki a tésztát.

    Eközben a vaj felén pirítsuk meg a gombát. Vegyük ki a serpenyőből, adjuk hozzá a maradék vajat és az apróra szeletelt újhagyma háromnegyed részét. Nagyjából 1 percig pároljuk. Ezután készítsük el a besamel mártást, vagyis szórjuk meg a liszttel és öntsük fel a hideg tejjel.

    Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Amikor besűrűsödik, adjuk hozzá a kockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Itt újra fűszerezzük tetszés szerint.

    A krémes masszához öntsük hozzá a tésztát jól keverjük el, majd egy jénai tálba öntsük át az egészet. Szórjuk meg a maradék hagymával, illetve reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 175 fokon kb 10 percig süssük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá