Sonkás-gombás sült tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag masni tészta (farfalle)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg apró gomba negyedelve
  • 1 csomag újhagyma karikázva
  • 5 dkg liszt
  • 500 ml tej
  • bors
  • 15 dkg füstölt sonka, vagy tarja
  • 15 dkg sajt reszelve.

Elkészítése:

Főzzük ki a tésztát.

Eközben a vaj felén pirítsuk meg a gombát. Vegyük ki a serpenyőből, adjuk hozzá a maradék vajat és az apróra szeletelt újhagyma háromnegyed részét. Nagyjából 1 percig pároljuk. Ezután készítsük el a besamel mártást, vagyis szórjuk meg a liszttel és öntsük fel a hideg tejjel.

Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Amikor besűrűsödik, adjuk hozzá a kockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Itt újra fűszerezzük tetszés szerint.

A krémes masszához öntsük hozzá a tésztát jól keverjük el, majd egy jénai tálba öntsük át az egészet. Szórjuk meg a maradék hagymával, illetve reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 175 fokon kb 10 percig süssük.