Sonka cipóban sütve recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sonka
- 3 dl tej (langyos)
- 1 késhegynyi cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 0,75 dl napraforgó olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A sonkát megfőzzük kb 4 óra hossza alatt.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát teljesen simává.
Kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztából lecsípünk a tésztából 2 maréknyi részt.
A többit lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. A tésztát ráemeljük a sonkára, hogy alulra kerüljön a behajtott rész. A félretett tésztából fonással, csíkokkal díszítjük.
Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), majd tojássárgájával megkenjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megsütjük addig, amíg szép világos színt nem kap.
Kihűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.