Sonka cipóban sütve recept

Hozzávalók:
- 1 kg sonka
- 3 dl tej (langyos)
- 1 késhegynyi cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 0,75 dl napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A sonkát megfőzzük kb 4 óra hossza alatt.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát teljesen simává.
Kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztából lecsípünk a tésztából 2 maréknyi részt.
A többit lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. A tésztát ráemeljük a sonkára, hogy alulra kerüljön a behajtott rész. A félretett tésztából fonással, csíkokkal díszítjük.
Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), majd tojássárgájával megkenjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megsütjük addig, amíg szép világos színt nem kap.
Kihűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »