Sonka cipóban sütve recept

Hozzávalók:
- 1 kg sonka
- 3 dl tej (langyos)
- 1 késhegynyi cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 0,75 dl napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A sonkát megfőzzük kb 4 óra hossza alatt.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát teljesen simává.
Kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztából lecsípünk a tésztából 2 maréknyi részt.
A többit lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. A tésztát ráemeljük a sonkára, hogy alulra kerüljön a behajtott rész. A félretett tésztából fonással, csíkokkal díszítjük.
Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), majd tojássárgájával megkenjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megsütjük addig, amíg szép világos színt nem kap.
Kihűlve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »