Songoku pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg finomliszt
- 20 dkg réteszliszt
- 10 dkg búzadara
- 2 langyos dl tej
- 1 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3 tk só
- 2 dl olaj
Szósz:
- 500 g paszírozott paradicsom
- 2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál majoranna
Feltét:
- 40 dkg reszelt sajt
- 25 dkg pizzasonka (vagy 16 szelet)
- 25 dkg gomba
- 10 dkg kukorica (fagyasztott vagy konzerv)
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítése:
A langyos tejhez hozzáadjuk a langyos vizet, a cukrot, az élesztőt és legutoljára az étolajat.
Összekeverjük a finomlisztet, búzadarát, réteslisztet és a sót, majd az élesztőhöz adjuk.
Kézzel, vagy géppel alaposan kidagasztjuk, majd a kapott tésztát 4 db 40 dkg-os részre osztjuk. Az így kapott adagokból gombócokat formázunk, majd hagyjuk kelni 30 percet.
A búzadarától és a rétesliszttől omlós, ropogós lesz!
Ez alatt a szószt sűrűre főzzük a hozzávalókkal. Ízlés szerint lehet beletenni fokhagymát, gombát is.
A megkelt gombócokat köralakúra nyújtjuk. A tészta minősége akkor jó, ha könnyedén lehet vele dolgozni és formázni. Pizzasütő formába tesszük (annak híján kerek tortaforma is jó!), majd rátesszük a feltéteke.
Szósz, sonka, sajt, gomba, kukorica, ízlés szerint tejföl. Más feltétekkel is lehet sütni, ám a jó pizza lelke, hogy a sajt alá kell tenni a húsféléket, sajt fölé pedig minden mást!
250°C-on előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta alja, illetve széle aranybarna.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »