Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött lángos fokhagymás, petrezselymes olívaolajjal recept

Sajttal töltött lángos fokhagymás, petrezselymes olívaolajjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • fél liter tej
    • 30 g élesztő
    • 1 ek só

    Töltelék:

    • 2 dl tejföl
    • reszelt sajt
    • fokhagyma
    • petrezselyem
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd duplájára kelesztjük.

    A lángos tésztáját nyújtás után négyzet alakúra formázzuk, közepére reszelt sajtot teszünk, feltekerjük és összetapasztjuk a nyílásokat, ahol a sajt kifolyhat (henger alakúra formázzuk). Forró olajban kisütjük.

    A fokhagymát petrezselyemmel és olívaolajjal összekeverjük, majd a kisült hengerek mellé vagy rákenve fogyasztjuk. Hideg tejfölbe mártogatva isteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá