Sajttal töltött lángos fokhagymás, petrezselymes olívaolajjal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- fél liter tej
- 30 g élesztő
- 1 ek só
Töltelék:
- 2 dl tejföl
- reszelt sajt
- fokhagyma
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd duplájára kelesztjük.
A lángos tésztáját nyújtás után négyzet alakúra formázzuk, közepére reszelt sajtot teszünk, feltekerjük és összetapasztjuk a nyílásokat, ahol a sajt kifolyhat (henger alakúra formázzuk). Forró olajban kisütjük.
A fokhagymát petrezselyemmel és olívaolajjal összekeverjük, majd a kisült hengerek mellé vagy rákenve fogyasztjuk. Hideg tejfölbe mártogatva isteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.