Sajttal töltött lángos fokhagymás, petrezselymes olívaolajjal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg liszt
  • fél liter tej
  • 30 g élesztő
  • 1 ek só

Töltelék:

  • 2 dl tejföl
  • reszelt sajt
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd duplájára kelesztjük.

A lángos tésztáját nyújtás után négyzet alakúra formázzuk, közepére reszelt sajtot teszünk, feltekerjük és összetapasztjuk a nyílásokat, ahol a sajt kifolyhat (henger alakúra formázzuk). Forró olajban kisütjük.

A fokhagymát petrezselyemmel és olívaolajjal összekeverjük, majd a kisült hengerek mellé vagy rákenve fogyasztjuk. Hideg tejfölbe mártogatva isteni.