Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tésztás ragu recept

Sajtos-tésztás ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg darált sertéshús
    • 1 fej hagyma
    • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
    • reszelt sajt és lapka sajt
    • 1 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 csomag tészta (500 g)
    • só, bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben megfőzöm.

    A hagymát felvágom és kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a húst és 5-7 percen át pirítom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot, fűszerkeveréket. Felöntöm kevés vízzel, épp csak annyival, hogy ne süljön oda, majd készre főzöm.

    A tésztát leszűröm és összekeverem a hússal. Egy hőálló tálat vagy jénait kizsírozok és a tésztás hús felét belesimítom. Rárakom sorban a lapkasajtot, majd a tészta másik felével beborítom. Reszelt sajttal megszórom, 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm és már készen is van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá