Sajtos-tésztás ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • reszelt sajt és lapka sajt
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 csomag tészta (500 g)
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzöm.

A hagymát felvágom és kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a húst és 5-7 percen át pirítom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot, fűszerkeveréket. Felöntöm kevés vízzel, épp csak annyival, hogy ne süljön oda, majd készre főzöm.

A tésztát leszűröm és összekeverem a hússal. Egy hőálló tálat vagy jénait kizsírozok és a tésztás hús felét belesimítom. Rárakom sorban a lapkasajtot, majd a tészta másik felével beborítom. Reszelt sajttal megszórom, 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm és már készen is van.