Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejfölös lángos recept

Sajtos-tejfölös lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • víz
    • 2 evőkanál étolaj
    • pici cukor
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tejet és a vizet meglangyosítjuk.

    Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál étolajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet.

    Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük.

    Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.

    Egy serpenyőbe bőséges étolajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük.

    Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék étolajat is felszívja. Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá