Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mac and Cheese recept

Mac and Cheese
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg makaróni, vagy penne
    • 6 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • bors
    • 5 dl tej
    • 30 dkg ementáli, vagy cheddar sajt

    Elkészítése:

    A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.

    A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Sűrűre forraljuk.

    Beletesszük a sajtokat, és addig keverjük, amíg elolvad. Beleöntjük a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, és egy közepes méretű jénai tálba öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük!

    Tipp:

    Én tálalásnál tejföllel meglocsoltam!
    Nagyon sok változata van. Szoktam beletenni sonkát, bacont, lila hagymát, de volt már olyan is, hogy gombával készítettem. Ez az alap, ami jól variálható, attól függően, hogy éppen mi van otthon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá