Mac and Cheese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg makaróni, vagy penne
  • 6 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • bors
  • 5 dl tej
  • 30 dkg ementáli, vagy cheddar sajt

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Sűrűre forraljuk.

Beletesszük a sajtokat, és addig keverjük, amíg elolvad. Beleöntjük a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, és egy közepes méretű jénai tálba öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük!

Tipp:

Én tálalásnál tejföllel meglocsoltam!
Nagyon sok változata van. Szoktam beletenni sonkát, bacont, lila hagymát, de volt már olyan is, hogy gombával készítettem. Ez az alap, ami jól variálható, attól függően, hogy éppen mi van otthon.