Rakott makaróni csípős húsgombóccal és koktélparadicsommal recept

Hozzávalók:
- 1 szál sütnivaló kolbász
- 1 csomag makaróni tészta
- 500 ml passzírozott paradicsom
- 2 ek friss krémsajt
- bazsalikom
- petrezselyem
- medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- 8-10 koktélparadicsom
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A vörös és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra felvágjuk, az újhagymát pedig karikázzuk.
A kolbászhúst összegyúrjuk (ha nem megy annyira könnyen összedarálhatjuk), majd kis gombócokat formázunk belőle és kevés olajon átsütjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Ha felforrt fűszerezzük sóval, borssal, aki szereti adhat hozzá kevés cukrot. Belekeverjük a krémsajtot és a reszelt sajtot is, végül a felaprított zöld fűszereket is.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, megszórjuk az újhagymával, rátesszük a koktélparadicsomot (előtte felébe vághatjuk), majd a gombócokat is eloszlatjuk a tésztán, végül a mártást kanalazzuk rá. A tetejére szórhatunk még reszelt sajtot.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül. A tészta így nagyon jól átveszi az ízeket, tényleg finomabb, mint máshogyan elkészítve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »