Rakott bolognai-s tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg orsó tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 1 üveg Bolognai szósz (a szósz savanyúságától függően adhatunk hozzá 1 fél evőkanál cukrot)
- 8 db virsli
- 1 doboz kukorica konzerv
- 3 nagy darab csemge uborka
- csipet bors
- 1 kis doboz tejföl
- 5-10 dkg sajt
Elkészítése:
Amíg főzzük a tésztát, egy másik edényben üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt virslit, megpirítjuk és felöntjük vízzel. Beleöntjük a bolognai szószt, majd a lecsepegtetett kukoricát és a felszeletelt uborkát.
Ízlés szerint fűszerezzük, jól összeforraljuk, majd leszűrt tésztával összekeverjük. Kivajazott jénai tálba öntjük, tetejét tejföllel megkenjük és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.