Rakott bolognai-s tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg orsó tészta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 üveg Bolognai szósz (a szósz savanyúságától függően adhatunk hozzá 1 fél evőkanál cukrot)
  • 8 db virsli
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 3 nagy darab csemge uborka
  • csipet bors
  • 1 kis doboz tejföl
  • 5-10 dkg sajt

Elkészítése:

Amíg főzzük a tésztát, egy másik edényben üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt virslit, megpirítjuk és felöntjük vízzel. Beleöntjük a bolognai szószt, majd a lecsepegtetett kukoricát és a felszeletelt uborkát.

Ízlés szerint fűszerezzük, jól összeforraljuk, majd leszűrt tésztával összekeverjük. Kivajazott jénai tálba öntjük, tetejét tejföllel megkenjük és sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.