Quesadillas mexikói pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 50 ml étolaj
- 3 dl víz
Töltelék:
- 15 dkg szeletelt bacon
- 1 db paradicsom
- 10 dkg trappista sajt reszelve
Sonkás töltelék:
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál morzsolt kukorica
- 15 dkg gépsonka
- 1 db paprika
- 1 szál újhagyma, vagy kis fej hagyma
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tészta hozzávalót elkeverjük, lisztezett deszkán kb 5-6 percig gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk. Ha ez megvan akkor10 részre osztjuk és kis korongokat formálunk belőle. Majd 30 percig pihentetjük őket. Ha kipihenték magukat akkor sodrófával 2-3 mm laposra nyújtjuk őket (nyugodtam mehet jó laposra, mert felhólyagozódik megnő sütés közben). Serpenyőben olaj nélkül sütjük amit előmelegítünk. 1-2 perc alatt az egyik majd megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
A baconos töltelékkel készült változathoz: A baconszeleteket feldaraboljuk, kisütjük, beleteszünk a serpenyőbe egy tortillát, majd arra reszelt sajtot erre a baconokat, paradicsom szeleteket, aztán ismét sajt kerül, és lefedjük 1 tortillával. Kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, (egy tányért használjunk segítségül) az pont elég, hogy a sajt folyóssá váljon benne.
A tejfölös töltelékkel készült változathoz: A tejfölös részhez mindent apróra vágunk, sóval ízesítjük, és jól összekeverjük. A trappista sajtot is hozzáadjuk. A tortilla mehet a serpenyőbe, rá a tejfölös massza, megszórhatjuk kis reszelt sajttal, és befedjük a tortillával. Menet mint az előzőnél 1-1 percig sütjük mind a 2 oldalát míg a sajt folyós nem lesz benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »