Hozzávalók:
Töltelék:
Sonkás töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalót elkeverjük, lisztezett deszkán kb 5-6 percig gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk. Ha ez megvan akkor10 részre osztjuk és kis korongokat formálunk belőle. Majd 30 percig pihentetjük őket. Ha kipihenték magukat akkor sodrófával 2-3 mm laposra nyújtjuk őket (nyugodtam mehet jó laposra, mert felhólyagozódik megnő sütés közben). Serpenyőben olaj nélkül sütjük amit előmelegítünk. 1-2 perc alatt az egyik majd megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
A baconos töltelékkel készült változathoz: A baconszeleteket feldaraboljuk, kisütjük, beleteszünk a serpenyőbe egy tortillát, majd arra reszelt sajtot erre a baconokat, paradicsom szeleteket, aztán ismét sajt kerül, és lefedjük 1 tortillával. Kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, (egy tányért használjunk segítségül) az pont elég, hogy a sajt folyóssá váljon benne.
A tejfölös töltelékkel készült változathoz: A tejfölös részhez mindent apróra vágunk, sóval ízesítjük, és jól összekeverjük. A trappista sajtot is hozzáadjuk. A tortilla mehet a serpenyőbe, rá a tejfölös massza, megszórhatjuk kis reszelt sajttal, és befedjük a tortillával. Menet mint az előzőnél 1-1 percig sütjük mind a 2 oldalát míg a sajt folyós nem lesz benne.