Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1/2 csomag instant élesztő
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • langyos víz

    A töltelékhez:

    • 1 szál póréhagyma
    • 20 dkg gépsonka
    • 1 db pritamin paprika piros-színű
    • 2 csomag mini mozzarella
    • 1 üveg bolognai szósz

    Az ízesítéshez:

    • friss bazsalikomlevél

    Elkészítése:

    A sütő tepsiébe tegyünk sütőpapírt. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, ne túl lágy legyen, pihentetjük 1/2 órát, majd kinyújtjuk, kb. 40 x 40-es lapra és megkenjük a szósszal vékonyan.

    A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra és rászórjuk a tetejére, így a paprikát is és a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen, majd a mozzarella felét is apróra vágva és végül a bazsalikomot és oreganót is.

    Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon és 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel éles késsel.

    A tepsibe rakjuk távolabb egymástól, nehogy összekeljenek sütésnél. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

    Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót. Langyosan tálalható, finom puha.

    A gyerekek kedvence.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá