Pizzás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Pizzás csiga

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • langyos víz

A töltelékhez:

  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db pritamin paprika piros-színű
  • 2 csomag mini mozzarella
  • 1 üveg bolognai szósz

Az ízesítéshez:

  • friss bazsalikomlevél

Elkészítése:

A sütő tepsiébe tegyünk sütőpapírt. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A pizzatésztának valót géppel bedagasztjuk, ne túl lágy legyen, pihentetjük 1/2 órát, majd kinyújtjuk, kb. 40 x 40-es lapra és megkenjük a szósszal vékonyan.

A póréhagymát felszeleteljük vékony karikákra és rászórjuk a tetejére, így a paprikát is és a sonkát csíkokra szelve elosztjuk egyenletesen, majd a mozzarella felét is apróra vágva és végül a bazsalikomot és oreganót is.

Amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel, jól alálisztezve, nehogy letapadjon és 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel éles késsel.

A tepsibe rakjuk távolabb egymástól, nehogy összekeljenek sütésnél. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

Előtte azonban mindegyikre teszünk 1 db mini mozzarellát. 180-200 fokon gyorsan elkészül, de ne süssük túl, mert a sajtnak nem tesz jót. Langyosan tálalható, finom puha.

A gyerekek kedvence.