Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza szendvics recept

Pizza szendvics
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1,5 kg sima liszt
    • 75 g friss élesztő
    • 2 ek tejföl
    • 1,5 dl étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • langyos víz

    Töltelék:

    • 25 dkg pizzasonka
    • 25 dkg szeletelt gomba
    • 25 dkg füstölt kolbász
    • 2 pár frankfurti virsli (füstölt-juhbeles)
    • 1 konzerv kukorica
    • 2 fej lilahagyma
    • 4-5 szem hámozott paradicsom (konzerv)
    • 25 dkg füstölt saj
    • 15 dkg trappista sajt
    • 1 tk morzsolt oregánó
    • 1 tk morzsolt kakuffű
    • 1 tk só
    • 1 tk őrölt bors

    Pizzakrém:

    • 1 kis tubus pizzakrém
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 1 ek ketchup
    • 1tk morzsolt bazsalikom

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót és a közepére kis mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tejfölt, az olajat, a tojást, az élesztőt és kevés langyos vizet ráöntve hagyjuk felfutni. Ezután alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk a tésztát, ha igényli, langyos vízzel lágyíthatjuk. 45 percre letakarva félre tesszük.

    A feltét hozzávalóit ízlés szerint feldaraboljuk, karikázzuk, szeleteljük. A pizzasonkát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt, gombát és virslit szeleteljük, a lilahagymát, a kétféle sajtot és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és mindezt egy nagyobb keverő tálban a fűszerekkel jól összekeverjük. Vigyázni kell, nehogy összetörjenek az alapanyagok!

    A pizzakrém alapanyagait szintén kikeverjük, félretesszük. Ezalatt megkel a tészta, amit 12 egyforma részre vágunk, és egyenként átgyúrjuk, majd pihentetjük 15 percet.

    Lisztezett deszkán mindegyiket kerekre nyújtjuk, a szélét körben megkenjük felvert tojással. A közepétől kifelé egészen a tojásig pedig a kikevert pizzakrémmel kenjük a pizzalapot, amire ráhalmozunk a töltelékből 2-3 púpos evőkanálnyi adagot.
    Elrendezzük a feltétet, félbehajtjuk a tésztát, kicsit lenyomkodjuk az ujjunkkal a széleit, megkenjük kívül tojással, megszórjuk a szezámmal. Késsel, vagy villával 3-4 helyen beleszúrunk, hogy sütéskor kijöjjön a gőz. 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

    Ezekből az alapanyagokból 12 db emberes pizzaszendvics készült.

    Tipp:

    A feltét szabadon választott, ki-ki ízlésnek megfelelően töltheti. lényeg, hogy ne túl laza és folyós legyen a benne lévő finomság!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá