Pizza szendvics

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pizza szendvics

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1,5 kg sima liszt
  • 75 g friss élesztő
  • 2 ek tejföl
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • langyos víz

Töltelék:

  • 25 dkg pizzasonka
  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 2 pár frankfurti virsli (füstölt-juhbeles)
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 fej lilahagyma
  • 4-5 szem hámozott paradicsom (konzerv)
  • 25 dkg füstölt saj
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk morzsolt kakuffű
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt bors

Pizzakrém:

  • 1 kis tubus pizzakrém
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 ek ketchup
  • 1tk morzsolt bazsalikom

Tetejére:

  • felvert tojás a kenéshez
  • szezámmag

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót és a közepére kis mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tejfölt, az olajat, a tojást, az élesztőt és kevés langyos vizet ráöntve hagyjuk felfutni. Ezután alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk a tésztát, ha igényli, langyos vízzel lágyíthatjuk. 45 percre letakarva félre tesszük.

A feltét hozzávalóit ízlés szerint feldaraboljuk, karikázzuk, szeleteljük. A pizzasonkát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt, gombát és virslit szeleteljük, a lilahagymát, a kétféle sajtot és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és mindezt egy nagyobb keverő tálban a fűszerekkel jól összekeverjük. Vigyázni kell, nehogy összetörjenek az alapanyagok!

A pizzakrém alapanyagait szintén kikeverjük, félretesszük. Ezalatt megkel a tészta, amit 12 egyforma részre vágunk, és egyenként átgyúrjuk, majd pihentetjük 15 percet.

Lisztezett deszkán mindegyiket kerekre nyújtjuk, a szélét körben megkenjük felvert tojással. A közepétől kifelé egészen a tojásig pedig a kikevert pizzakrémmel kenjük a pizzalapot, amire ráhalmozunk a töltelékből 2-3 púpos evőkanálnyi adagot.
Elrendezzük a feltétet, félbehajtjuk a tésztát, kicsit lenyomkodjuk az ujjunkkal a széleit, megkenjük kívül tojással, megszórjuk a szezámmal. Késsel, vagy villával 3-4 helyen beleszúrunk, hogy sütéskor kijöjjön a gőz. 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

Ezekből az alapanyagokból 12 db emberes pizzaszendvics készült.

Tipp:

A feltét szabadon választott, ki-ki ízlésnek megfelelően töltheti. lényeg, hogy ne túl laza és folyós legyen a benne lévő finomság!