Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi pizza recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 50 dkg finomliszt
    • 1 dl olaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1/2 l langyos víz
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 kávéskanál oregánó
    • 2 kk só
    • 1 evőkanál cukor

    Pizzaszósz:

    • 2 kicsi sűrített paradicsom konzerv
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • oregánó
    • bazsalikom
    • 2 ek olaj
    • csipet só
    • csipet cukor

    Feltét:

    • 20 dkg sajt (trappista, vagy valami hasonló)
    • 20 dkg gépsonka vékonyra szelve
    • szalonna
    • gomba
    • kukorica
    • zöldpaprika, vagy ízlés szerint bármi

    Elkészítése:
    A langyos vízbe beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután a kétféle liszttel, az oregánóval, a fokhagymával (ezektől nagyon illatos, és finom lesz a tészta) és a többi hozzávalóval közepesen kemény tésztát gyúrunk. Háromnegyed órát hagyjuk kelni a tésztát, majd kétfelé szedjük, kinyújtjuk, és belerakjuk a tepsibe. Miközben kel a tészta, közben szoktam a pizzaszószt elkészíteni. A nagyon apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatom két evőkanál olajon, majd hozzáadom a paradicsomsűrítményt, és fél dl vizet. Sózom, ízesítem oregánóval, bazsalikommal, és ha savanyú, teszek bele egy pici cukrot is. Ezt a kinyújtott tésztára kenem, rárakom a feltétet, és előmelegített sütőben 220 fokon 6-8 percig sütöm, majd visszaveszem 15 fokra, és így sütöm még nagyjából 15 percet (A pizzaszósz helyett lehet rá tenni húsosabb paradicsomot karikákra vágva, és meg lehet szórni egy csipet oregánóval, és bazsalikommal. Mivel ebből a mennyiségből 2 adag jön ki, egyiket szósszal, a másikat ilyen módon szoktam elkészíteni, de a szószhoz ilyenkor csak 1 doboz sűrített paradicsomot használok).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá