Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya pizza recept

Burgonya pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 közepes nagyságú burgonya
    • 30 dkg sűrű házi paradicsompüré
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 tk olíva olaj
    • 6 szelet prágai sonka (a Lidl gm prágai sonkáját használtam)
    • 2 egész mozzarella
    • 1 kis fej lila hagyma
    • Ízlés szerint só, oregano és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A burgonyákat alaposan megmosom, lesikálom, villával megszurkálom és alufóliába burkolva 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt – héjával együtt – megsütöm.

    A paradicsompürét összekeverem a reszelt fokhagymával, egy teás kanál oreganoval, sózom, borsozom, majd félreteszem ameddig a krumplik sülnek.

    Ha a burgonyák elkészültek, kibontom a fóliaburokból, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket, x alakban bevágom a tetejüket, majd kilapítom (a lapításhoz a húsnehezékként használatos öntöttvas vasalót használtam).

    A lapított burgonyákat megsózom, meglocsolom 1-1 tk olíva olajjal, megkenem a paradicsom pürével. A mozzarella levét leöntöm, majd kicsavarom belőle a levet és széttépkedve elosztom a paradicsomszószon.

    A csíkokra vágott sonkát és a vékony karikára vágott lila hagymát, ízlésesen eloszlatom a mozzarella között, megszórom oreganoval és 15 percre beteszem sütőbe.

    Amikor a sajt szépen ráolvadt és a burgonya picit megpirult kiveszem a sütőből és forrón tálalom!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá