Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmosom, lesikálom, villával megszurkálom és alufóliába burkolva 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt – héjával együtt – megsütöm.
A paradicsompürét összekeverem a reszelt fokhagymával, egy teás kanál oreganoval, sózom, borsozom, majd félreteszem ameddig a krumplik sülnek.
Ha a burgonyák elkészültek, kibontom a fóliaburokból, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket, x alakban bevágom a tetejüket, majd kilapítom (a lapításhoz a húsnehezékként használatos öntöttvas vasalót használtam).
A lapított burgonyákat megsózom, meglocsolom 1-1 tk olíva olajjal, megkenem a paradicsom pürével. A mozzarella levét leöntöm, majd kicsavarom belőle a levet és széttépkedve elosztom a paradicsomszószon.
A csíkokra vágott sonkát és a vékony karikára vágott lila hagymát, ízlésesen eloszlatom a mozzarella között, megszórom oreganoval és 15 percre beteszem sütőbe.
Amikor a sajt szépen ráolvadt és a burgonya picit megpirult kiveszem a sütőből és forrón tálalom!