Burgonya pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonya pizza

Hozzávalók:

  • 5 közepes nagyságú burgonya
  • 30 dkg sűrű házi paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 tk olíva olaj
  • 6 szelet prágai sonka (a Lidl gm prágai sonkáját használtam)
  • 2 egész mozzarella
  • 1 kis fej lila hagyma
  • Ízlés szerint só, oregano és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmosom, lesikálom, villával megszurkálom és alufóliába burkolva 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt – héjával együtt – megsütöm.

A paradicsompürét összekeverem a reszelt fokhagymával, egy teás kanál oreganoval, sózom, borsozom, majd félreteszem ameddig a krumplik sülnek.

Ha a burgonyák elkészültek, kibontom a fóliaburokból, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket, x alakban bevágom a tetejüket, majd kilapítom (a lapításhoz a húsnehezékként használatos öntöttvas vasalót használtam).

A lapított burgonyákat megsózom, meglocsolom 1-1 tk olíva olajjal, megkenem a paradicsom pürével. A mozzarella levét leöntöm, majd kicsavarom belőle a levet és széttépkedve elosztom a paradicsomszószon.

A csíkokra vágott sonkát és a vékony karikára vágott lila hagymát, ízlésesen eloszlatom a mozzarella között, megszórom oreganoval és 15 percre beteszem sütőbe.

Amikor a sajt szépen ráolvadt és a burgonya picit megpirult kiveszem a sütőből és forrón tálalom!