Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel recept

Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1 ek olaj
    • 1,5 dl víz (langyos)
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1 mk só

    Feltét:

    • 1 csomag zöld spárga
    • paradicsom (ízlés szerint)
    • vékonyra szeletelt sonka (ízlés szerint)
    • 30 dkg mascarpone
    • őrölt fehér bors
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1-2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat.

    A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. A robotgép dagasztó szárával pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)

    A megdagasztott tésztát osszuk el három egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük egy órán át.

    Feltét készítése:

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

    A bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hűtsük ki.

    Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.

    Összeállítás:

    A vékonyra nyújtott tésztákat spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt.

    Csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és újra spricceljük le egy kevés olívaolajjal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
    A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.

    Tálalás előtt szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    A pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 185 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá