Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros vízbe, majd keverjük össze, és öntsük bele a keverőtálba. Ezután adjuk hozzá az olajat.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk a folyadék tetejére. A robotgép dagasztó szárával pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)
A megdagasztott tésztát osszuk el három egyforma részre, formáljuk gombóccá, majd helyezzük rá egy nagyobb, olajjal lekent tálcára, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen, kelesszük egy órán át.
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
A bimbókat vágjuk le, majd tegyük félre. A maradék szárrészt vágjuk kisebb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hűtsük ki.
Amikor már teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze.
A vékonyra nyújtott tésztákat spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd egyenletesen kanalazzuk rá a spárgás-mascarponés szószt.
Csipkedjük rá a sonkát, pakoljuk rá az előzőleg levágott bimbókat, az ízlés szerint felszeletelt paradicsomot, és újra spricceljük le egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
A sütési idő vége felé ízlés szerint szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy süssük készre.
Tálalás előtt szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.