Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza kelesztés nélkül recept

Pizza kelesztés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg vaj vagy olaj, ami lehet napraforgó vagy olíva is
    • 2 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 2 ek natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
    • 1 csapott tk só
    • 2 kk 10 %-os ecet
    • nálam még került a tésztába oregánó és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem

    Feltét:

    • bármi, amit a megszokott pizza elbír
    • nálunk tonhalas és mexikói csípős készült, sajttal megszórva

    Elkészítése:

    Egy tálba a liszthez adjuk a sót. A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
    Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük, majd összedolgozzuk. Persze, nyugodtan tehettek bele oregánót is és, akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki.
    Pihentetjük kb 20 percet, ennyit igazán kibírunk, sőt ez idő alatt a feltét is előkészíthető, elkészíthető.

    Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belőle.
    Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütőbe.
    pizza
    175 C°-os, előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük. 5 perc pihenő után melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá