Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza recept

Pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 4 ek olívaolaj
    • ízlés szerint só
    • 30 dkg sonka
    • 30 dkg gomba
    • 30 dkg trappista sajt
    • 1 doboz kukorica
    • ízlés szerint olívabogyó
    • 1 üveges paradicsomszósz
    • ízlés szerint szárított bazsalikom

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

    A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.

    Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.

    A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a felaprított sonkát és gombát, a konzerv kukoricát, és meghintjük a reszelt sajttal. Tetejére olívabogyókat teszünk.

    A pizzákat előmelegített, 200 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Ha a vékonyabb tésztát szeretjük, akkor a tésztát ne csak 3, hanem több részre osszuk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá