Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.
Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.
A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a felaprított sonkát és gombát, a konzerv kukoricát, és meghintjük a reszelt sajttal. Tetejére olívabogyókat teszünk.
A pizzákat előmelegített, 200 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ha a vékonyabb tésztát szeretjük, akkor a tésztát ne csak 3, hanem több részre osszuk el.