Pestos csirkés tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 kis üveg piros pesto
- 2 szál újhagyma
- kevés kacsazsír
- 1 csomag makaróni tészta
- bazsalikom
- só
- bors
- oregánó
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymákat karikázzuk. Magas falú serpenyőben a kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkozott húst is. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Kisebb lángon folytatjuk a sütést. Nagyjából 10 perc elegendő hozzá, szépen átsül, megpuhul a csirke.
Öntsük hozzá a pestot, és jól keverjük el. A tésztát a megszokott módon készítsük elő, ki hogyan szereti. (A vizet én mindig sózom és kevés olajat is öntök hozzá, hogy ne tapadjanak össze a tészták.) Ne öblítsük le az elkészült tésztát, hanem szűrőlapáttal rögtön adjuk a még meleg pestos csirkéhez.
A tészta vizéből adhatunk 1-2 kanállal nyugodtan a serpenyőbe. Jól átkeverjük, és újra fűszerezzük még melegen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.