Pestos csirkés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 kis üveg piros pesto
  • 2 szál újhagyma
  • kevés kacsazsír
  • 1 csomag makaróni tészta
  • bazsalikom
  • bors
  • oregánó

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymákat karikázzuk. Magas falú serpenyőben a kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkozott húst is. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Kisebb lángon folytatjuk a sütést. Nagyjából 10 perc elegendő hozzá, szépen átsül, megpuhul a csirke.

Öntsük hozzá a pestot, és jól keverjük el. A tésztát a megszokott módon készítsük elő, ki hogyan szereti. (A vizet én mindig sózom és kevés olajat is öntök hozzá, hogy ne tapadjanak össze a tészták.) Ne öblítsük le az elkészült tésztát, hanem szűrőlapáttal rögtön adjuk a még meleg pestos csirkéhez.

A tészta vizéből adhatunk 1-2 kanállal nyugodtan a serpenyőbe. Jól átkeverjük, és újra fűszerezzük még melegen.