Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos, lencsés sült fussilli recept

Paradicsomos, lencsés sült fussilli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 üveg házi ketchup (ennek híján sűrített paradicsom vagy paradicsomlé)
    • (3 tk cukor – opcionális)
    • 1 kisebb fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregano
    • olívaolaj
    • 200 gramm főtt lencse (ehhez 2 babérlevél, só, 1 húsleves kocka)
    • 1 csomag durum lisztes fussilli (a főzővizébe szintén egy húsleves kocka)
    • 20-25 dkg (házi) trappista sajt

    Elkészítése:

    A lencsét átmossuk, ha kell kiszedjük belőle a csúnya, hibás szemeket, majd hideg, sós vízben babérlevelekkel és egy húsleves kockával puhára főzzük, majd leszűrjük.

    A tésztát is félig kifőzzük a szokott módon, csak forrás előtt elkeverünk a vízben egy húsleves kockát, hogy ízesebb legyen a tészta.

    A fussilli esetében csupán forrástól számítva (mikor belekerül a tészta) max. 5 percig szükséges főzni a tésztát.

    A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.

    Egy magas falú serpenyőben olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a paradicsomot.

    Mehet rá az oregano, bazsalikom, kakukkfű és a lencse. Ha kevésnek találnánk a szaftját, akkor a tészta főzővizéből keverjünk bele 1-2 evőkanállal.

    Ha kész a mártásunk, mehet bele a lefőtt tészta. Alaposan keverjük össze, majd egy jénaiba téve betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

    Még sütés előtt reszelhetünk rá sajtot is, úgy még finomabb!

    Tipp:

    Fontos, hogy a tésztát csak félig főzzük meg, mert a sütés folytán tovább fog puhulni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá