Hozzávalók:
Elkészítése:
A lencsét átmossuk, ha kell kiszedjük belőle a csúnya, hibás szemeket, majd hideg, sós vízben babérlevelekkel és egy húsleves kockával puhára főzzük, majd leszűrjük.
A tésztát is félig kifőzzük a szokott módon, csak forrás előtt elkeverünk a vízben egy húsleves kockát, hogy ízesebb legyen a tészta.
A fussilli esetében csupán forrástól számítva (mikor belekerül a tészta) max. 5 percig szükséges főzni a tésztát.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
Egy magas falú serpenyőben olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a paradicsomot.
Mehet rá az oregano, bazsalikom, kakukkfű és a lencse. Ha kevésnek találnánk a szaftját, akkor a tészta főzővizéből keverjünk bele 1-2 evőkanállal.
Ha kész a mártásunk, mehet bele a lefőtt tészta. Alaposan keverjük össze, majd egy jénaiba téve betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Még sütés előtt reszelhetünk rá sajtot is, úgy még finomabb!
Fontos, hogy a tésztát csak félig főzzük meg, mert a sütés folytán tovább fog puhulni.