Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos gnocchi, zöld fűszeres burrataval recept

Paradicsomos gnocchi, zöld fűszeres burrataval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Gnocchihoz:

    • 600 g sárga héjú burgonya
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 350 g rétesliszt
    • só, bors ízlés szerint

    Paradicsomszósz:

    • 500 g hámozott paradicsom (lehetőleg házi)
    • bors
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 6 cl olívaolaj
    • bazsalikom (friss)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk cukor

    Tálaláshoz:

    • kb 5 db burrata sajt (kívül mozzarella belül lágy krémsajt)
    • 1 dl olívaolaj
    • 2 szál kakukkfű (friss)
    • 1 szál rozmaring 1 szál (friss)
    • 4 levél csíkokra vágott bazsalikom (friss)

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját, sót, borsot és lágy formázható tésztát gyúrunk belőle. Lisztes deszkán hengereket sodrunk belőle, majd késsel kb 1 centiméteresre feldaraboljuk (villával szép egyenletesre formázhatjuk).

    Lobogó, sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, majd olívaolajjat hevítünk egy serpenyőben és a kész gnocchi minden oldalát barnára pirítjuk.

    A hagymát kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott hámozott paradicsomot, sóval, borssal, illetve ízlés szerint cukorral ízesítjük (ha túl savas a paradicsom). Jól kiforraljuk, majd a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot.

    Ha elkészül a szósz, a megpirított gnocchira öntjük és jól összeforraljuk.

    A burrata sajtot a zöld fűszeres olívaolajban (az oljon megfuttatjuk a fűszereket) megforgatjuk, majd a kitálalt gnocchi tetejére helyezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá