Paradicsomos gnocchi, zöld fűszeres burrataval recept
Hozzávalók:
Gnocchihoz:
- 600 g sárga héjú burgonya
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 350 g rétesliszt
- só, bors ízlés szerint
Paradicsomszósz:
- 500 g hámozott paradicsom (lehetőleg házi)
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 cl olívaolaj
- bazsalikom (friss)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk cukor
Tálaláshoz:
- kb 5 db burrata sajt (kívül mozzarella belül lágy krémsajt)
- 1 dl olívaolaj
- 2 szál kakukkfű (friss)
- 1 szál rozmaring 1 szál (friss)
- 4 levél csíkokra vágott bazsalikom (friss)
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját, sót, borsot és lágy formázható tésztát gyúrunk belőle. Lisztes deszkán hengereket sodrunk belőle, majd késsel kb 1 centiméteresre feldaraboljuk (villával szép egyenletesre formázhatjuk).
Lobogó, sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, majd olívaolajjat hevítünk egy serpenyőben és a kész gnocchi minden oldalát barnára pirítjuk.
A hagymát kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott hámozott paradicsomot, sóval, borssal, illetve ízlés szerint cukorral ízesítjük (ha túl savas a paradicsom). Jól kiforraljuk, majd a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot.
Ha elkészül a szósz, a megpirított gnocchira öntjük és jól összeforraljuk.
A burrata sajtot a zöld fűszeres olívaolajban (az oljon megfuttatjuk a fűszereket) megforgatjuk, majd a kitálalt gnocchi tetejére helyezzük.