Paradicsomos gnocchi, zöld fűszeres burrataval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Gnocchihoz:

  • 600 g sárga héjú burgonya
  • 5 tojás sárgája
  • 350 g rétesliszt
  • só, bors ízlés szerint

Paradicsomszósz:

  • 500 g hámozott paradicsom (lehetőleg házi)
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 cl olívaolaj
  • bazsalikom (friss)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk cukor

Tálaláshoz:

  • kb 5 db burrata sajt (kívül mozzarella belül lágy krémsajt)
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 szál kakukkfű (friss)
  • 1 szál rozmaring 1 szál (friss)
  • 4 levél csíkokra vágott bazsalikom (friss)

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját, sót, borsot és lágy formázható tésztát gyúrunk belőle. Lisztes deszkán hengereket sodrunk belőle, majd késsel kb 1 centiméteresre feldaraboljuk (villával szép egyenletesre formázhatjuk).

Lobogó, sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, majd olívaolajjat hevítünk egy serpenyőben és a kész gnocchi minden oldalát barnára pirítjuk.

A hagymát kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott hámozott paradicsomot, sóval, borssal, illetve ízlés szerint cukorral ízesítjük (ha túl savas a paradicsom). Jól kiforraljuk, majd a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot.

Ha elkészül a szósz, a megpirított gnocchira öntjük és jól összeforraljuk.

A burrata sajtot a zöld fűszeres olívaolajban (az oljon megfuttatjuk a fűszereket) megforgatjuk, majd a kitálalt gnocchi tetejére helyezzük.