Hozzávalók:
Gnocchihoz:
Paradicsomszósz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját, sót, borsot és lágy formázható tésztát gyúrunk belőle. Lisztes deszkán hengereket sodrunk belőle, majd késsel kb 1 centiméteresre feldaraboljuk (villával szép egyenletesre formázhatjuk).
Lobogó, sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, majd olívaolajjat hevítünk egy serpenyőben és a kész gnocchi minden oldalát barnára pirítjuk.
A hagymát kockára vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott hámozott paradicsomot, sóval, borssal, illetve ízlés szerint cukorral ízesítjük (ha túl savas a paradicsom). Jól kiforraljuk, majd a végén hozzáadjuk a friss bazsalikomot.
Ha elkészül a szósz, a megpirított gnocchira öntjük és jól összeforraljuk.
A burrata sajtot a zöld fűszeres olívaolajban (az oljon megfuttatjuk a fűszereket) megforgatjuk, majd a kitálalt gnocchi tetejére helyezzük.