Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsinta recept

Palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • 3 kk kristálycukor
    • 200 g finomliszt
    • olaj a sütéshez
    • 300 g eperlekvár a töltelékhez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tejet elkeverjük a tojásokkal, a csipetnyi sóval, a cukorral és az átszitált liszttel. Sima híg tésztává keverjük, és kb. 15 percig pihentetjük a hűtőben.Egy serpenyőbe egy csepp étolaj segítségével a tésztából vékony palacsintákat sütünk.

    A kész palacsintákat eperlekvárral megkenjük, feltekerjük, megszórjuk porcukorral és ha szezonja van, friss eperszemekkel díszítjük.

    Tipp:

    Tölthetjük házi készítésű lekvárral,Nutellával, mogyoróvajjal, túróval, cukros darált dióval, vagy amivel szeretjük :) Tejszínhabbal, banánkarikákkal tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá