Olasz gombaragu recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- 2-3 db babérlevél
- 3 ek ketchup
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
A répát és a petrezselymet megtisztítjuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a paprikát és ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, majd végül a gombát.
Miután elfőtte a levét lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a ketchupot és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a babérlevéllel.
Annyi vízzel felöntjük, ami majdnem ellepi és puhára főzzük. Ha megpuhult akkor behabarjuk a tejföl és liszt keverékével. Spagettivel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.