Olasz gombaragu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Olasz gombaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2-3 db babérlevél
  • 3 ek ketchup
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítése:

A répát és a petrezselymet megtisztítjuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a paprikát és ezután hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, majd végül a gombát.

Miután elfőtte a levét lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a ketchupot és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal  és a babérlevéllel.

Annyi vízzel felöntjük, ami majdnem ellepi és puhára főzzük. Ha megpuhult akkor behabarjuk a tejföl és liszt keverékével. Spagettivel tálaljuk.