Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négyparadicsomos-háromsajtos tészta recept

Négyparadicsomos-háromsajtos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma
    • 10 dkg tarja (felvágottból)
    • kevés olaj
    • só, bors
    • 1-2 kk. oregánó és bazsalikom
    • 2 paradicsom
    • 2 kisdoboz paradicsompüré
    • 1-2 dl házi paradicsomlé
    • 8-10 darabka aszalt paradicsom
    • 30-40 dkg tészta (ez esetben házi csuszatészta)
    • trappista sajt
    • mozzarella sajt
    • feta sajt

    Elkészítése:

    A hagymát felaprózzuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott tarját/sonkát, illetve a paradicsomot.

    Kevés vizet öntünk rá és sózzuk, borsozzuk, valamint oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.

    Ha kezd puhulni a paradicsom, akkor házi paradicsomlevet öntünk rá, illetve paradicsompürével tesszük gazdagabbá a szószt.

    Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a felkockázott aszalt paradicsomot és egyet rottyantunk az egészen.

    Sós vízben kifőtt tésztával, mozarella sajttal, feta sajttal és reszelt trappistával kínáljuk.

    Tipp:

    Bármilyen más tésztával lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá