Négyparadicsomos-háromsajtos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg tarja (felvágottból)
  • kevés olaj
  • só, bors
  • 1-2 kk. oregánó és bazsalikom
  • 2 paradicsom
  • 2 kisdoboz paradicsompüré
  • 1-2 dl házi paradicsomlé
  • 8-10 darabka aszalt paradicsom
  • 30-40 dkg tészta (ez esetben házi csuszatészta)
  • trappista sajt
  • mozzarella sajt
  • feta sajt

Elkészítése:

A hagymát felaprózzuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a felkockázott tarját/sonkát, illetve a paradicsomot.

Kevés vizet öntünk rá és sózzuk, borsozzuk, valamint oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.

Ha kezd puhulni a paradicsom, akkor házi paradicsomlevet öntünk rá, illetve paradicsompürével tesszük gazdagabbá a szószt.

Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a felkockázott aszalt paradicsomot és egyet rottyantunk az egészen.

Sós vízben kifőtt tésztával, mozarella sajttal, feta sajttal és reszelt trappistával kínáljuk.

Tipp:

Bármilyen más tésztával lehet készíteni.