Milánói sertésborda recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda vagy karaj
- 40 dkg tészta (spagetti, makaróni, ki mit szeret)
- 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3-4 szeletelt gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
- 1-1 csapott mokkáskanál oregano, bazsalikom
- étolaj, só, bors
- reszelt sajt
- panírozáshoz: liszt, zsemlemorzsa és
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, reszelt sajt
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát kisütjük és a zsírján megpirítjuk az aprított hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt még 10 percig főzzük.
Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos, sonkás szószba forgatjuk.
A hússzeleteket kicsit kiklofoljuk, a szeleteket megsózzuk, a tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és villával enyhén felverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a felvert tojásban, aztán morzsába hempergetjük.
A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.
Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »