Milánói sertésborda recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda vagy karaj
- 40 dkg tészta (spagetti, makaróni, ki mit szeret)
- 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3-4 szeletelt gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
- 1-1 csapott mokkáskanál oregano, bazsalikom
- étolaj, só, bors
- reszelt sajt
- panírozáshoz: liszt, zsemlemorzsa és
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, reszelt sajt
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát kisütjük és a zsírján megpirítjuk az aprított hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt még 10 percig főzzük.
Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos, sonkás szószba forgatjuk.
A hússzeleteket kicsit kiklofoljuk, a szeleteket megsózzuk, a tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot és villával enyhén felverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a felvert tojásban, aztán morzsába hempergetjük.
A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.
Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »