Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás túrógombóc recept

Medvehagymás túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg búzadara
    • 1 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8-10 levél medvehagyma
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.

    Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 30 percig pihentetjük, hogy a búzadara kicsit magába szívja a nedvességet.

    A pihentetett masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.

    A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a főzővízből, majd alaposan lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk. (Ha nem tálaljuk rögtön, akkor a tál tetejét fedjük le, és tartsuk melegen a gombócokat.)

    Tálaláskor a gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel megcsorgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá